Het leven door een slimme bril

https://www.microsoft.com/nl-be/hololens

Mixed Reality (MR) kan de efficiëntie van heel wat bedrijfsprocessen binnen uw bedrijf aanzienlijk verhogen?

Door gebruik te maken van een intelligente bril zoals de Microsoft HoloLens 2 kan u virtuele zaken projecteren in het gezichtsveld van uw werknemer. U kan automatisch audioberichten of signalen versturen op basis van omgevingsparameters. Zelfs vanop afstand net hetzelfde zien en horen als uw werknemer behoort vanaf nu tot de mogelijkheden.

Denk maar eens aan de opportuniteiten die dit kan bieden. Een aantal concrete voorbeelden waaraan wij spontaan dachten:

  • Uw magazijnier heeft de handen vrij, want de opdracht is steeds zichtbaar in zijn bril waar hij ook kijkt. De juiste locatie kan op basis van GPS coördinaten aangegeven worden. Via beeldanalyse (afmetingen, verpakking, …) zal de werknemer geholpen worden om het juiste artikel en aantal te picken.
  • Nieuwe werknemers in de productie krijgen de correcte werkinstructies en begeleiding zonder dat er een andere collega fysiek in de buurt hoeft te zijn.
  • Als kwaliteitsverantwoordelijke doe je de nodige inspecties, testen en metingen. Maak handig gebruik van de ingebouwde camera om het nodige beeldmateriaal te maken en te koppelen.
  • Een technieker ter plaatse kan de bijstand vragen van een collega zonder dat deze persoon zich fysiek moet verplaatsen.

Binnen een paar jaar zullen dit soort oplossingen niet meer weg te denken zijn uit ons bedrijfsleven. Bedrijven zoals Trimble, Ford en Airbus hebben reeds diverse toepassingen uitgewerkt en in gebruik genomen. Het aantal ontwikkelaars voor zowel hard- als software is de laatste maanden sterk toegenomen, waardoor de evolutie van deze technologie in een stroomversnelling zal terechtkomen.

Ook wij hebben intussen onze eerste stappen gezet in deze wondere wereld en hopen nog dit jaar de eerste toepassing op basis van Dynamics 365 Business Central te kunnen voorstellen.
Contacteer ons indien je hierin samen met ons op avontuur wil.